Spišský Hrhov zviditeľňujú aj \"harhovské čudá\"

10.07.2007 Levoča

Spišský Hrhov 10. júla (TASR) - Darčekové drevené obaly na fľaše s vínom vyrábajú v Spišskom Hrhove v okrese Levoča v rámci projektu rómsky inkubátor, ktorý funguje od vlaňajšieho novembra. \"Pri hlavnej ceste sme ...
Obec s približne 1300 obyvateľmi sa zapojila do štvrtého ročníka súťaže Dedina roka. Jej zaujímavosťou sú napríklad drevené plastiky, ktoré vytvárajú domáci majstri. Remeselná zručnosť ľudí inšpirovala vedenie obce k organizácii podujatia nazvaného \"Harhovske čuda a zabaviska\".
Výsledkom doterajších ročníkov je napríklad obrovská štvormetrová drevená lyžica, píšťala, stolička či ľanová košeľa úctyhodných rozmerov. \"Na tohtoročnom podujatí chceme rozbehnúť výrobu najväčšieho čudáka. Začneme od čižiem, ktoré by mali byť asi tak trojmetrové. Čudáka budeme v ďalších rokoch postupne kompletizovať, \" priblížila Bednáriková.
Obec sa dynamicky rozvíja, pribúdajú nové rodinné domy i pracovné príležitosti, fungujú služby a vedenie pamätá aj na ženy, ktoré si hľadajú prácu napríklad po materskej dovolenke. V rámci projektu Fema môžu absolvovať kurzy a školenia, na ktorých si osvoja prácu s počítačom, základy cudzích jazykov či podnikania.
 

Vyberte región